25/06/2019

Expositie Utopia

Het is vast een droom van velen (inclusief mijzelf): een knetter grote mural maken in het zicht van de stad, gevuld met mensen die in de waan van de dag en tussen al het verkeer en geroezemoes heen, een blik werpen op jouw werk, jouw stijl. Een stijl die je jarenlang hebt ontwikkeld, permanent vereeuwigd op een groot gebouw die deel uitmaakt van een prachtige skyline in de wereldstad van de graffiti: Heerlen.

De laatste tijd ben ik regelmatig in- en rondom het maankwartier geweest maar om deze reden was mijn laatste uitstapje naar dit fraaie oord wel een heel bijzondere…

Afgelopen zaterdag bezocht ik namelijk de expositie van Utopia. Dit initiatief vanuit De Positieve Stad helpt onzichtbaar talent zichtbaar te maken door kunstenaars een ontwikkelingstraject en een podium te bieden. Na weken lang zwoegen onder begeleiding van Toon Tejohaas, Theo Ploeg, Laurent Malherbe en Arian Winterink zag je dan het eindresultaat: prachtige murals en kunstobjecten van 15 passionele makers die de kans kregen hun eerste mural of kunstwerk te maken voor een groot publiek.

En het resultaat mag er zijn. Het is mooi om te zien wat er mogelijk is als je samenwerkt met één doel voor ogen. De zwervende beelden en geluiden van de stad die in één expositie samensmelten tot een overweldigend geheel: een donkere route in een industriële hal waar holle geluiden, lichtkunst en muziek ervoor zorgen dat je je in een ware utopiadroom bevindt.

Enfin, de foto’s zeggen meer dan mijn verhaal. Bekijk ze in de caroussel hierboven.

Volg ook De Positieve Stad en blijf op de hoogte!